Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Οι ζωές των άλλων: Στο μυαλό ενός χρήστη ναρκωτικών




«Έχω πολλά να πω για το θέμα των ναρκωτικών» μου είπε.
Εμένα με ενδιέφερε να μάθω τι ήταν αυτά.
«Δεν θα είχα πρόβλημα να μιλήσω επώνυμα ανοιχτά να δείχνω πρόσωπο να πω το όνομα μου» είπε αλλά επειδή υπάρχουν τα δικαστήρια που εκκρεμούν αυτό δεν γίνεται. «Θα με ενδιέφερε στο μέλλον να το κάνω. Να γράψω η να κάνω μια ομάδα η οποία θα μιλούσε ανοιχτά για τις ψυχότροπες ουσίες στην πραγματική τους διάσταση χωρίς ταμπού και φοβικά σύνδρομα που μόνο κακό κάνουν».

Του Γιώργου Τσιτιρίδη 

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Σαλέπι



 

Αγαπημένο  ρόφημα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, συνάμα ευεργετικό για την υγεία, «το σαλέπι» αποτελεί μια συνήθεια των Θεσσαλονικιών και όχι μόνο. Μας ήρθε από τους Τούρκους που πρωτοείδαν πως φτιάχνετε από τους Άραβες. Ο Αλέξανδρος είναι κοντά 35 χρόνια στο επάγγελμα και είναι ο πιο γνωστός και αναγνωρίσιμος σαλεπιτζής που κέντρου. Μια από της πλέον αγαπητές φιγούρες, γνωρίζει ένα προς ένα όλα τα πρόσωπα του Φεστιβάλ κινηματογράφου και του Ολύμπιον. Σε κάθε Φεστιβάλ θέλουν όλοι να φωτογραφηθούν μαζί του. Θα τον βρεις κάθε μέρα Αριστοτέλους με Τσιμισκή  δίπλα στον Τερκενλή.

 ΤΟΥ Γ .Τσιτιριδη

Γεύμα αγάπης από τον «Φάρο του κόσμου»



Είχα ακούσει χωρίς ποτέ να έχω καταφέρει να πάω ότι το γεύμα αγάπης που διοργανώνει  ο «Φάρος του κόσμου» στην κατακόμβη της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου είναι μια μοναδική εμπειρία…. Φέτος διαπίστωσα ότι όντως τελικά ήταν. 

ΤΟΥ Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ

Ένας μικρός άγιος






Η άγνωστη ζωή και ο μαρτυρικός θάνατος του νεομάρτυρα Χριστόδουλου Σιμώνη



Ήταν νεαρός, πολύ γοητευτικός, από εύπορη οικογένεια. Αυτός όμως αποφάσισε να ζήσει όπως οι φτωχοί και να ακολουθήσει τον δρόμο του θεού. Ο Χριστόφορος Σιμώνης είναι ένας από τους σύγχρονους αγίους της εκκλησίας μας με καταγωγή από την Χαλκιδική που έζησε και πέθανε μαρτυρικά στις 28 Ιουλίου 1777στην Θεσσαλονίκη.

του Γ.ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ

Έχετε αναρωτηθεί τι μπορεί να σημαίνει το επώνυμο σας και τι κρύβεται πίσω από αυτό;






Τα περισσότερα  Ελληνικά επίθετα έχουν μια πολύ ωραία ιστορία να μας αφηγηθούν έχουν μεγάλη ποικιλομορφία  και στις καταλήξεις και στην πραγματική σημασία των λέξεων που κρύβονται μέσα σ αυτά.

του Γιώργου Τσιτιρίδη

O φωτογράφος του Screw και του Fagazine Γιώργος Στριφτάρης εκθέτει στην Ευρώπη




Με αφορμή την ατομική έκθεση του αγαπημένου  φίλου και πολύ ταλαντούχου φωτογράφου Γιώργου Στριφτάρη “ANDRES UNDRESS” στην Ολλανδία και την κυκλοφορία του λευκώματος του με τίτλο  «PHOSPHORUS», θυμήθηκα την γνωριμία και την λίγο πολύ κοινή μας πορεία τα τελευταία  5 χρόνια. 


Γιώργος Τσιτιρίδης