Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο μικρός Αλέξανδρος Σαγκούρης του X factor στην πρώτη του συνέντευξη



Από τα Precasting της Θεσσαλονίκης στην οντισιόν της Αθήνας και από εκεί viral στο διαδίκτυο. Ο μικρός Αλέξανδρος Σαγκούρης είναι το πρόσωπο των ημερών. Χιλιάδες tweet, κοινοποιήσεις και μηνύματα στο facebook , άρθρα ρεπορτάζ και εκατομμύρια views στο youtube. Έχω την τύχη να ζω δίπλα στον Αλέξανδρο τα τελευταία δύο χρόνια ως εθελοντής στο κέντρο νεότητας Ρομ «Φάρος του κόσμου» που εδρεύει στον Δενδροπόταμο και αποτελεί μια πρωτοβουλία του πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη. Εκεί μαζί με τους  φίλους του παίζουμε μουσική, κάνουμε ρομποτική,  και συμμετέχουμε σε πολλές δράσεις. Έχουμε περάσει πολλές στιγμές χαράς σε συναυλίες, εκδρομές, βόλτες για καφέ. Τον συνόδεψα μαζί με τα άλλα παιδιά και τον πατέρα Αθηναγόρα στο  κάστινγκ της Αθήνας. Η κουβέντα αυτή προέκυψε κατά την διάρκεια του απογευματινού  καφέ μια μέρα μετά την προβολή  του πρώτου επεισοδίου  του xfactor στην τηλεόραση παρέα με τον Παρασκευά και τον Σταύρο. 

Μπάμπης - Tuğba



Μπάμπης - Tuğba

Ενας έρωτας που μοιάζει να έχει βγει από σίριαλ. Ο Μπάμπης από Ελλάδα και η Tuğba από Τουρκία ζούνε με το παιδί τους παντρεμένοι στην Γερμανία. Πως είναι η συμβίωση ενός Χριστιανού με μια μουσουλμάνα στην σύγχρονη Ευρώπη;
Ο Μπάμπης είναι ανηψιος μου. Γιος της πρώτης μεγαλοξαδέλφης από το σόι του πατέρα μου. Τα πρώτα μας παιδικά χρόνια τα ζήσαμε μαζί στην Γερμανία. Ο Μπάμπης συνεχίζει και διαμένει εκεί. Μεγαλώνοντας ήρθε η ώρα που μας σύστησε την αγαπημένη του με την οποία και επρόκειτο να παντρευτεί. Το ιδιαίτερο στην περίπτωση του ήταν ότι η Tuğba είναι μουσουλμάνα. Πως θα αντιδρούσαν οι οικογένειες τους; Αυτή είναι η ιστορία τους όπως μας την περιγράφουν οι ίδιοι. 

Ντόναλτ Τράμπ Από πρόεδρος της Αμερικής , πρωταγωνιστής σε σκληρό γκέι πορνό.



Εδώ και μερικές ημέρες και επίσημα πρόεδρος των Η.Π.Α ο Ντόναλτ Τράμπ. Δημοσιογράφοι , blogger, απλός κόσμος, ακτιβιστές αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο το γεγονός. Από ενθουσιασμό, σκεπτικισμό μέχρι πορείες διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αμερικής το μόνο σίγουρο είναι πως είναι πλέον γεγονός πως ο Τράμπ θα είναι ο πλανητάρχης για τα επόμενα 4 χρόνια. Η πιο ενδιαφέρουσα κατ εμέ αντίδραση στην νέα αυτή πραγματικότητα είναι η φετιχοποίηση του ρόλου της εξουσίας με το σέξ στο όνομα της προεδρίας από την Gay βιομηχανία του πορνό.

LOOK: Το ιστορικό περιοδικό που μεγάλωσε 3 γενιές ομοφυλόφιλων (& εμένα)

Oι σεξουαλικές μου ορμές ξεκίνησαν στην πρώτη Γυμνασίου κι η περιέργεια για το τι είναι αυτό το περιβόητο σεξ κι η καύλα, έβρισκε απάντηση στα στρέιτ πορνοπεριοδικά της εποχής, που κυκλοφορούσαν χέρι με χέρι στο σχολείο ή που τα βρίσκαμε κρυφά και τα ξεφυλλίζαμε στις κρυψώνες των γονιών των θείων και των γειτόνων. Το ενδιαφέρον μου από την αρχή, δίχως αμφιβολία, εστιαζόταν στ’ αντρικά κορμιά και στη γύμνια τους.
Ένα απόγευμα- πήγαινα πρώτη ή δευτέρα Λυκείου- σ’ ένα περίπτερο με μεγάλη ποικιλία εντύπων, το μάτι μου έπεσε σ’ ένα μικρό περιοδικό τσέπης με γυμνούς άντρες στο εξώφυλλο. Το περίπτερο φιλοξενούσε στις προθήκες του παραπάνω από ένα τεύχη. Κοκκίνισα, θυμάμαι ότι άναψα ολόκληρος. Το όνομα του περιοδικού LOOK.

Μάθε μου να μαγειρεύω αράβικη κουζίνα!

0

Κάθε Τετάρτη 12.00-15.00 ελάτε να μυηθούμε μαζί στην αράβικη κουζίνα!
Στο πλαίσιο ένταξης, κοινωνικοποίησης και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ- Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία» οργανώνει εβδομαδιαία εργαστήρια μαγειρικής με θέμα την αράβικη κουζίνα και μας καλεί να μαγειρέψουμε, να φάμε και να μάθουμε τα μυστικά των πιο νόστιμων συνταγών της!
20170329_124518

Και κάπως έτσι ο Αλέξανδρος από τον Δενδροπόταμο έφτασε στο Xfactor!

0
18195874_10155356219628324_2089212259_o 
Από την μπάντα του «Φάρου του κόσμου» και μετά από παρότρυνση του φίλου του Παρασκευά Σελίμ Σούκρε, ο Αλέξανδρος Σαγκούρης όχι μόνο πήρε το πράσινο φώς για την επόμενη φάση του Xfactor αλλά κατάφερε να αναστατώσει όλα τα site, youtube, twitter και facebook.
“Είμαι από Θεσσαλονίκη, από τον Δενδροπόταμο, είμαι τσιγγανάκι”, είπε χαμογελαστός ο 16χρονος Αλέξανδρος λίγο πριν κάνει την κριτική επιτροπή του Xfactor να δακρύσει με το Ψωμί της ξενιτιάς του Καζαντζίδη.

Τα Στρατόπεδα συγκέντρωσης ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία

0
Ένα δημοσίευμα στα Ευρωπαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης σκορπάει πανικό, αναπαράγεται στο διαδίκτυο και αποδεικνύει την υποκρισία κάποιων μέσων που θα μπορούσαν να κάνουν τα πάντα για μερικά κλικ.
Ένα δημοσίευμα που κάνει λόγο για μυστηριώδεις εξαφανίσεις γκέι αντρών στην Τσετσενία και για υπόνοιες μαζικών δολοφονιών, εμφανίζεται στο διαδίκτυο και αναπαράγεται από διάφορες σελίδες σε όλη την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, η είδηση αναφέρεται στην εξαφάνιση 100 gay ανδρών τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Novaya Gazeta, «οι αρχές έχουν εγκαταστήσει διάφορα στρατόπεδα, στα οποία οι ομοφυλόφιλοι δολοφονούνται ή εξαναγκάζονται μετά από φρικτά βασανιστήρια να φύγουν απ΄τη χώρα». Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ένα απ΄αυτά τα στρατόπεδα έχει εγκατασταθεί στις πρώην στρατιωτικές βάσεις, στην πόλη Argun. Το νέο κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από ευρωπαϊκά ΜΜΕ, site, ακτιβιστικές σελίδες και έντυπα.

H Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια των προσφύγων

0
antigoni prosfyges (3)
Η ΜΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ συνεχίζει και φέτος τα μαθήματα φωτογραφίας με εφήβους πρόσφυγες που μένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, μέσα από ένα πολυεπίπεδο μάθημα που εκτός από γνώσεις φωτογραφίας, προσφέρει ξεναγήσεις, εκδρομές, γνωριμία με την πόλη, διάδραση με τους κατοίκους της και ευχάριστές στιγμές χαλάρωσης, επικοινωνίας και διασκέδασης.

Η Βουλή των Ελλήνων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά

0
roma (2)
Για πρώτη φορά η Βουλή ανοίγει την αίθουσα της Γερουσίας και αφιερώνει μια ημέρα στους Ρομά.
Την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου μια συνεδρίαση διαφορετική από τις άλλες πραγματοποιήθηκε στην Βουλή και ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά. Η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε να αφιερώσει όλη την εβδομάδα στους Έλληνες τσιγγάνους.
Έξω από την αίθουσα της Γερουσίας υπο την επιμέλεια της Βιβλιοθήκης της Βουλής εκτίθενται βιβλία και μελέτες που αναφέρονται στους Ρομά.

Έτσι γιόρτασε η πόλη την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά

0
mera roma (6)
Η 8 Απριλίου είχε καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ρομά εδώ και πολλά χρόνια σε ανάμνηση του πρώτου οργανωμένου συνεδρίου Ρομά που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 8 Απριλίου 1971. Φέτος για πρώτη φορά πολλές οργανώσεις τιμούν αυτή την ημέρα σε όλη την Ελλάδα.

Παγκόσμια Ημέρα Ρομά: Η Γιορτή των Τσιγγάνων

0
roma
Το μεγαλύτερο επίτευγμα των τσιγγάνων είναι σίγουρα το γεγονός ότι μετά από εκατοντάδες χρόνια περιπλανήσεων, διώξεων, φυλακίσεων, βασανιστηρίων και θανάτων και παρ όλα τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που ακόμα τους κατατρέχουν διέσωσαν την γλώσσα, την κουλτούρα, τον πολιτισμό τους και κατάφεραν να επηρεάσουν και να επηρεαστούν από κάθε χώρα που τους υποδέχτηκε και έγινε πατρίδα τους.
Σαν σήμερα (αλλά και κάθε μέρα) γιορτάζουν την περηφάνια τους.

Κουβεντιάζοντας με τον ένοικο του καλύτερα φρουρούμενου κτιρίου της Θεσσαλονίκης



0
Εικόνες: Άγγελος Τσεκούρας
Μιλήσαμε με τον ένοικο του καλύτερα φρουρούμενου κτιρίου της πόλης. Ένα πρωινό στο Τουρκικό προξενείο και το μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ παρέα με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Orhan Yalman Okan, σε μια κουβέντα για την πόλη, τους Τούρκους επισκέπτες και τον μεγαλύτερο πόλο έλξης αυτών σε άμεση γειτνίαση με το σιδηρόφρακτο προξενείο.
_DSC3658

Η μεγάλη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής

0
first lego league (40)
Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα FLL GREECE που διοργανώνει η EduACT – Δράση για την εκπαίδευση μετά από δύο ημέρες γεμάτες δυναμισμό, μουσική, κέφι και γνώση κλείνει την αυλαία του δίνοντας ραντεβού για το 2018 με μια εντυπωσιακή τελετή λήξης.
Χιλιάδες παιδικές φατσούλες από σχολεία οργανισμούς και ομάδες από όλη την Ελλάδα (από την Ξάνθη μέχρι την Αθήνα και την Κρήτη) μαζί με τους δασκάλους γονείς και φίλους τους βρέθηκαν για δύο ημέρες στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης στην μεγαλύτερη γιορτή για την εκπαίδευση και την μη τυπική μάθηση στην Ελλάδα.

Προπονώντας μια ομάδα Ρομποτικής

0
robotiki (2)
Η λέξη Ρομποτική φέρνει στο μυαλό μας ακόμα και σήμερα τον Robocop, άγνωστούς πλανήτες, των πόλεμο των άστρων βιβλία και ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Παρ όλα αυτά είναι πολύ πιο κοντά μας απ ότι φανταζόμαστε. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια χάρη στην eduact Greece αποτελεί την πιο αγαπημένη και διαδεδομένη μορφή εκπαίδευσης σε σχολεία και ομάδες εφήβων.
Η δική μου επαφή με την ρομποτική ξεκίνησε μέσα από το κέντρο νεότητας Ρόμ «Φάρος του κόσμου». Ως εθελοντής και φίλος των παιδιών παρακολούθησα τις επιτυχίες των ομάδων Fargobots και Connect τα προηγούμενα χρόνια και αναπόφευκτα κάποια στιγμή βρέθηκα μπροστά στην πίστα με το ρομπότ σε μια προπόνηση που μου φάνηκε σχεδόν φροντιστήριο για κινέζικα. Δεν καταλάβαινα τίποτα.

Γιατί αρέσει η Ρομποτική στα παιδιά;

0
first lego league (1)
Το FLL ή αλλιώς FIRST LEGO LEAGUE είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών που έρχεται στην Ελλάδα μέσω της eduACT φέρνοντας την εκπαίδευση του μέλλοντος, στο σήμερα. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.

LitBridge: Tα παιδιά φτιάχνουν πολιτισμικές γέφυρες



0
LitBridge 1
Ένα πολύ ενδιαφέρον project που μας δείχνει στην πράξη ότι η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ προσφύγων και Ελλήνων μαθητών, εκτός του ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο, είναι και αναγκαίο. Η Σοφία Βυζαντιάδου συμμετέχει στο πρόγραμμα START-Create Cultural Change και φέρνει τα παιδιά από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες ακόμα πιο κοντά.

Η Αλκυόνη δίνει την καλύτερη απάντηση στην ξενοφοβία

0
Αλκυόνη (4)
Σε μια πόλη που τα φαινόμενα του συντηρητισμού της βίας και του φασισμού δεν έλειπαν ποτέ με πολύ πρόσφατη την προσπάθεια να εμποδιστούν προσφυγόπουλα να πάνε στο σχολείο στο Ωραιόκαστρο, η έμπρακτη αλληλεγγύη και το άνοιγμα δομών όπως το Κέντρο ημέρας Αλκυόνη είναι η καλύτερη απάντηση στην ξενοφοβία και το ρατσισμό.
Το πρώτο Κέντρο Ημέρας Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, (μια πρωτοβουλία της Οικολογικής Κίνησης) άνοιξε και περιμένει όλους εκείνους τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πόλη μας για να τους παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες.

First Lego League: Ένας διαγωνισμός που συνδυάζει πολλά

0
Ρομποτική (1)
Το FIRST LEGO LEAGUE, ο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων πλησιάζει με τρία event τη φετινή χρονιά σε Αθήνα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη! H Επιστήμη κι η τεχνολογία συνδυάζονται με τη γνώση, τη διασκέδαση και την ομαδική δουλειά! Μαθητές ηλικίας 9-16 ετών θα μας εκπλήξουν με τις φοβερές ιδέες τους σε μια μεγάλη γιορτή μάθησης.

Τα παιδιά ενός πολύ κατώτερου θεού

1
Λέξεις-εικόνες: Γιώργος Τσιτιρίδης
τσαίρια (21)
Μια αυτοψία σε μια περιοχή όπου επρόκειτο να ανεγερθεί το πανεπιστήμιο Μακεδονία, το νέο ραδιομέγαρο, οι κεραίες της ΕΡΤ, μια περιοχή όπου τα προβλήματα διαιωνίζονται για χρόνια και η οποία ήταν πρόσφατα η πρόταση του Δήμου Θέρμης για τη φιλοξενία προσφύγων. Καλώς ήρθατε στα τσαΐρια της Περαίας.

Φωτιά στην παραγκούπολη της περιφερειακής οδού πριν λίγο

Φωτογραφίες –video: Παρασκευάς Σούκρε – Ηλιάς Γιαβανούδης
Αργά σήμερα το απόγευμα, φωτιά σημειώθηκε πάνω από την περιφερειακή οδό στο ύψος του Κορδελιού σε περιοχή όπου διαμένουν Ρομά Αλβανικής καταγωγής.
16523026_1872917769588521_1681589933_o

Ένα κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους στα Διαβατά

16215964_10212834468602997_77073314_n