Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Bareback



Ο Γιάννης  είναι 42 ετών  και δηλώνει  συνειδητά barebacker* λέει πως ξέρει τι θέλει και μιλάει για ένα θέμα σχεδόν  άγνωστο και σίγουρα taboo στην Ελλάδα. Είναι  έτοιμος να ακούσει τα πάντα γιατί ξέρει ότι όλα αυτά που θα πει θα  ενοχλήσουν και θα κατηγορηθεί  ότι προάγει έναν λάθος τρόπο ζωής αυτή όμως είναι επιλογή του.


συνεντευξη στον Γ.Τσιτιριδη 





Τι είναι bareback  και ποια η φιλοσοφία του;

Το bareback είναι το σεξ χωρίς προφυλακτικό η λέξη κυριολεκτικά σημαίνει «καβαλίκεμα χωρίς σέλα». Το ωμό σεξ στην ουσία η φιλοσοφία του οποίου είναι ότι το σεξ χωρίς προφύλαξη έχει εντελώς διαφορετική αίσθηση είναι πιο αυθεντικό και πρωτόγονο.

Γιατί να το κάνει κάποιος ενώ ξέρει ότι ενέχει κινδύνους;

Ο κίνδυνος ελλοχεύει στα πάντα ακόμα και στο απλό στοματικό σεξ.

 Με  το bareback το προκαλείς όμως είναι αδιαφορία για τις επιπτώσεις.

Δεν είναι αδιαφορία είναι επίγνωση. Όταν κάνεις bareback ξέρεις ότι κάποια στιγμή λόγο του τρόπου ζωής που κάνεις θα αποκτήσεις ένα παράσημο.  Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο ο HIV στον οποίο επικεντρώνονται όλοι αλλά και σε πολλά ακόμα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) Από κει και πέρα ο κίνδυνος υπάρχει και όταν περπατάς γιατί μπορεί να σου πέσει ένα πιάνο στο κεφάλι η μια χελώνα όπως στον Αισχύλο.

Γιατί είπες ότι αυτά είναι παράσημα;

Γιατί τα  παράσημα είναι μόνιμα καταρχήν όπως και τα ΣΜΝ και υπάρχει αντιστοιχία λέξεων, ορολογία είναι. Παράσημο   γιατί όσο πιο πολλά έχεις αυτό δηλώνει πολλά χρόνια σεξ, πολύ εμπειρία ότι  τα έχεις κάνει όλα. Εμπειρία δηλώνει. Επίσης υπάρχει μια πολύ μικρή κατηγορία ατόμων που τους αρέσει να κάνουν σεξ με άτομα που έχουν ασθένειες ή δεν τους ενδιαφέρει. .

Είναι αλήθεια ότι γίνονται πάρτι ειδικά στν  Αμερική όπου υπάρχουν οροθετικοί και οροαρνητικοι δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος και με ποιον πας;

Στην  Ελλάδα είναι σπάνια και σε κλειστό κύκλο έχω συμμετάσχει σε 2 -3 μπορεί και να γνωρίζεις ποιος έχει και τι έχει  δεν είναι απαραίτητο να μην ξέρεις. Το  πάρτι συνήθως γίνεται από οροθετικούς. Τώρα αν θέλει να συμμετέχει ένας οροαρνητικός δεν μπορείς να το ξέρεις  γιατί αυτοί που έρχονται δεν σου λένε τι είναι απλά ότι θέλουν και αυτοί να συμμετέχουν.

Οι οροανρητικοι γιατί πάνε σε ένα τέτοιο πάρτι;

Για την απόλαυση γιατί το θεωρούν πιο απελευθερωμένο γιατί δεν τους νοιάζει αν κολλήσουν η γιατί θέλουν να κολλήσουν το επιδιώκουν.

Γιατί;

Υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να έχει το άγχος “πρέπει να προσέξω, έχω κάτι, κόλλησα τώρα και δεν κόλλησα” και θέλει να κολλήσει να τελειώνει. Πιστεύει ότι αργά η γρήγορα θα γίνει οπότε ας γίνει έτσι. Να  το έχει επιλέξει να το γνωρίζει  να μπορεί να το διαχειρισθεί καλύτερα. Θεωρεί ότι είναι εμπόδιο γ αυτόν.
Αυτοί που έχουν ζήσει και στα 80ς  τον πανικό του hiv και είχαν φίλους που πέθαιναν τώρα που υπάρχουν θεραπείες και ξέρουν πώς να το διαχειρισθούν ξεδίνουν. Υπάρχει σίγουρα και η άγνοια αν και είναι πλέον πολύ μικρό το ποσοστό αυτών που δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις από σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Το bare back είναι δηλαδή όπως μέχρι τώρα μας το περιγράφεις δήλωση οροθετικότητας;

Για τα ελληνικά δεδομένα περισσότερο για το εξωτερικό όχι. Υπάρχουν οργανωμένα club μόνο για μέλη που είναι οροθετικά αλλά και τα αντίστοιχα για οροανητικούς όπου πριν μπεις κάνεις αυτά τα γρήγορα τεστ για hiv και ΣΜΝ  για να επιδοθείς στο bareback. Βέβαια και εκεί έχεις το ρίσκο γιατί το τεστ καλύπτει το τρίμηνο.



Εσύ πως το ξεκίνησες πως προέκυψε;

Όταν το δοκίμασα και κατάλαβα την διαφορά ξετρελάθηκα κατάλαβα ότι μ αρέσει και αυτό θέλω να κάνω.

Έχεις συμμετέχει σε αυτά τα πάρτι που μας είπες πιο πριν;

Είσαι τρελός; στην Ελλάδα όχι, γίνονται μόνο κάποια κάποιες φορές πριβέ σε σπίτια ο γνωστός του γνωστού δεν υπάρχουν μαγαζιά και οργανωμένες ομάδες. Είχα πάει σε ένα ήμασταν 4 άτομα από Παρασκευή βράδυ και είχαμε βάλει ανοιχτή πρόσκληση στα chat site ότι μπορεί να έρθει και να συμμετέχει όποιος θέλει πάντα  με δική του ευθύνη και το πάρτι κρατάει όλο το 3 ήμερο.

Γιατί να κάνεις τόσο πολύ σεξ και με τόσα πολλά και διαφορετικά άτομα;

Γιατί μου αρέσει. Είμαι σεξομανης και αυτοί που το κάνουν είναι το ίδιο με μένα.


Το σεξομανης το αναγάγεις σε κάτι αρνητικό σαν μια πάθηση;

Όχι το χαίρομαι το απολαμβάνω.  Δηλαδή αν είσαι ετερόφυλος  πάρεις την γκόμενα και πας σε ένα ξενοδοχείο  για δυο μέρες και δεν βγαίνεις από εκεί και σκυλοπιδιεστε πράγμα που γίνεται συχνά και το λένε και το καυχιούνται είναι αποδεκτό; Τι  διαφορά έχει μ αυτό που κάνω εγώ.


Αν ρωτάς εμένα είναι μάλλον στο ότι οι ετερόφυλοι το κάνουν με ένα άτομο στα πλαίσια μιας σταθερής μονογαμικής σχέσης. Γ αυτό ενώ οι ετερόφυλοι  κάνουν bareback στην πλειοψηφία τους, δεν είναι θέμα ταμπού ούτε τους απασχολεί τόσο  γιατί είναι στα πλαίσια  σχέσης- γάμου και όχι σε ομαδικά όργια με πολλά διαφορετικά άτομα που εναλλάσσονται.

Ναι όντως αυτή είναι η κύρια διαφορά μας οι ετεροφυλόφιλοι μπορεί να μην ξέρουν και τι κάνουν ενώ οι gay το κάνουν πολύ συνειδητά ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό. Και ενώ υπάρχει αυτό που λέμε το έκανα στην καύλα μου επάνω πιστεύω ότι είναι πάρα πολλοί λίγοι αυτοί που το κάνουν έτσι. Για τους περισσότερους είναι ένα συνειδητό παιχνίδι με το  ρίσκο. Μας αρέσει το ρίσκο ο  κίνδυνος.

Θα σεβαστώ αν δε θέλεις να απαντήσεις σε κάτι αλλά εγώ θα σου τα ρωτήσω όλα. Εσύ οροθετικός είσαι;

 Επειδή  αποφάσισα να κάνουμε αυτή την κουβέντα έχω αποφασίσει να τα πω όλα και με κάθε ειλικρίνεια. Ναι είμαι οροθετικός

Από ατύχημα, άγνοια, στα πλαίσια του bareback;

Όχι ήταν εξαιρετικά συνειδητή απόφαση δεν ήταν ατύχημα που αφού έγινε ήρθε το bareback η κάτι τέτοιο

Θέλεις να μου μιλήσεις γ αυτό;

Είχα δεσμό, τρελή καψούρα με το άτομο ήταν οροθετικός και επεδίωξα να έχω ότι και αυτός. Ήθελα να κουβαλάω για πάντα κάτι δικό του. Ήθελα να ξέρω ότι είναι από αυτόν και δεν έγινε τυχαία


Αυτός πως το πήρε πως ένιωσε;

Φρίκη, ήταν πολύ αρνητικός τον πίεσα πάρα πολύ και ουσιαστικά μετά από τρία βράδια επιμονής όπου τον έκανα λιώμα και τον αποπλάνησα έγινε.

Τώρα σχέση έχεις; Kάνετε ελεύθερο σεξ;

Έχω ναι μια open σχέση κάνουμε σεξ και με άλλους και δεν χρησιμοποιούμε προφυλακτικό είναι και αυτός οροθετικός. Το κόλλησε από το σύζυγο του ήταν παντρεμένος κάποτε στο εξωτερικό αλλά ο σύζυγος του δεν ήταν και τόσο πιστός και προσεκτικός τελικά.

Για τους οροθετικούς δεν ισχύει ότι πρέπει να κάνουν σεξ με προφυλακτικό γιατί κινδυνεύουν με επαναμόλυνση και από άλλα νοσήματα;

 Με έχει παρακολουθήσει κέντρο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Τα εδώ κέντρα έχουν την θεωρία ότι έχεις κράτα το για σένα. Τα κέντρα του εξωτερικού λένε έχεις ότι έχεις να παίρνεις τα φάρμακα σου και να κάνεις την ζωή σου. Ειδικά για τα μη ανιχνεύσιμα άτομα όπως είμαι και εγώ συζητιέται πολύ αν υπάρχει επαναμόλυνση

Άξιζε τον κόπο πιστεύεις όλο αυτό που έκανες;

Δεν το έχω μετανιώσει αν ρωτάς αυτό. Μπορώ να σου πω ότι μου έφυγε και ένα άγχος μην κάνω κάτι και κολλήσω. Επίσης μ αυτό τον τρόπο έχω γίνει και πολύ πιο υπεύθυνος απέναντι στους άλλους να μην μεταδώσω τον ιό. Τους ενημερώνω συνήθως.

Δεν πιστεύεις ότι μπορείς να πάρεις κάποιον στο λαιμό σου. Γιατί εκτός από την συνειδητή επιλογή ο άλλος το κάνει και πάνω στην καύλα από άγνοια ενθουσιασμό επειδή έχει πιει αλκοόλ η ναρκωτικά. Μπορεί να σου πει η να πιστεύει ότι το θέλει αλλά να μην είναι έτσι. Εκεί πάνω στο πάθος τι λες στον άλλο κάτσε να το αναλύσουμε;

Όχι δεν του λες κάτσε να το αναλύσουμε αλλά ρωτάς προφυλακτικό βάζουμε; Είσαι σίγουρος γ αυτό.  Ρωτάς 2-3 φορές.

Και αυτό είναι δήλωση ότι γνωρίζει τους κινδύνους ότι είσαι οροθετικός;

Συνήθως ναι όπως και όταν λες δεν ξέρω αν έχω κάτι έχω να εξεταστώ πολύ καιρό η δεν εξετάζομαι ποτέ η όταν στο status στα site στο ασφαλές σεξ δεν βάζεις επιλογή. Αν και προτιμώ το bareback με οροθετικούς με κάνει να νιώθω πιο ελεύθερος.

Τώρα όλα αυτά που λες αν δημοσιευτούνε δεν νομίζεις ότι θα βρεις πολλούς που θα διαφωνούν και θα έχουν αντιδράσεις.

Ναι γιατί είναι θέμα ταμπού και ενώ γίνεται και μάλιστα από πολλούς δεν συζητιέται. Πολλοί από αυτούς που δηλώνουν κατά θα θέλανε να το κάνουν η το κάνουν. Έχω μιλήσει με κόσμο σε σελίδες και με κράζουν γ αυτό που κάνω και μετά τους έχω δει να κάνουν bareback φάσεις.

Έχεις δεχτεί επίθέση;

Λεκτική με βρίζουν ασύστολα. Άρρωστη αδελφή, εητζιάρα ,απαράδεκτο με λένε, ότι δεν ξέρω τι κάνω, ότι δεν είμαι συνειδητοποιημένος η υπεύθυνος. Και τους λέω ότι το δηλώνω ότι κάνω αυτό που κάνω , ο άλλος ξέρει τους κίνδυνους που έχει από αυτό στο χέρι του είναι να το κάνει η όχι.


Γιατί πιστεύεις ότι αντιδρούνε οι άλλοι έτσι.

Το περισσότερο βρίσιμο το έχω φάει από άτομα που δεν έχουν πρόβλημα να το κάνουν η το έχουν κάνει αλλά έχουν πρόβλημα να το δούνε γραμμένο να το λέει κάποιος σε κάποιο προφίλ. Πολλοί πάλι είναι αυτοί που το θέλουν σαν τρελοί και το κυνηγάνε αλλά όταν το διαβάζουν μόνο τότε καταλαβαίνουν τι είναι και φρικάρουν. Είναι και μια αντίδραση απέναντι στον εαυτό τους δεν τολμώ να βρίσω τον εαυτό μου και βρίζω εσένα.

Το bareback έχει νομικές κυρώσεις;

Στην Ελλάδα από όσο ξέρω όχι στο εξωτερικό ναι αλλά επειδή είναι σεξ μεταξύ ενηλίκων που σημαίνει συναίνεση η ευθύνη βαραίνει και τους δυο δεν είσαι άμοιρος τον ευθυνών σου. Και είναι δύσκολο  θέλει αρχίδια να πεις ότι είσαι οροθετικός και ότι κάνεις bareback το λες όσο πιο ξεκάθαρα μπορείς τα άτομα που το λες εντελώς ανοιχτά είναι λίγα δεν το λες παντού. Αν ήξερα ότι δεν θα έχω αντιδράσεις θα το έλεγα σε όλους ανοιχτά. Η οροθετικοτητα είναι μια διάκριση μέσα στην ήδη υπάρχουν διάκριση περι ομοφυλοφιλίας και το bare back ακόμα μια διάκριση μέσα σε αυτά και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο και την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ομοφοβικοί για τους γκέι στιγματίζουν και  εμάς.  πχ ανώμαλος μη φυσιολογικό άρρωστο επικίνδυνο είναι για σκότωμα για κρέμασμα κτλ

Κάποιος που να σε κατηγόρησε η να έβρισε μετά από το σεξ ότι τον παρέσυρες ότι του έκανες κακό ότι του κόλλησες τον ιο κτλ

Όχι ποτέ δεν συνέβη αυτό δεν το έχω κολλήσει σε κάποιον αν και είχαν βρεθεί δυο άτομα που θέλανε να το κολλήσουν από μένα και να τους σφραγίσω με αυτό τον τρόπο δεν το δέχτηκα και δεν το έκανα.

Συνδέετε με άλλα φετίχ το bareback γιατί έτσι όπως το περιγράφεις θυμίζει και λίγο σαδισμό;

Ναι σίγουρα με το κυρίαρχος αφέντης και δούλος , ότι ελέγχω το σώμα σου το κάνω ότι θέλω σε σφραγίζω σου δίνω παράσημο και είναι συνυφασμένο με το περιθώριο με ποπερ ναρκωτικά  fisting s/m είναι στην ίδια κατηγορία με τα απαγορευμένα η με αυτά για τα οποία αισθανόμαστε άβολα να μιλήσουμε.

Υπάρχουν κανόνες στο bareback;

Ένας και μόνο  δεν χρησιμοποιούμε προφυλάξεις

Πιστεύεις ότι μπορεί στο μέλλον να το μετανιώσεις;

Το εφήμερο σέξ είναι ωραίο το έχω επιλέξει μ αρέσει να το κάνω δεν το μετανιώνω με τίποτα. Αν μετανιώσω για κάτι θα είναι αν δεν έχω σε εκείνη τη φάση της ζωής μου σχέση ότι θα είμαι μόνος όσο περνάνε τα χρόνια. Δεν μετανιώνω για τίποτα άλλο.

Μήπως όλο αυτό είναι αυτό που λέμε «τα έχουμε κάνει όλα ας κάνουμε και αυτό» και λίγο μόδα;

Όχι σε καμία περίπτωση δεν είναι η φιλοσοφία της πληρότητας έχει πάρα πάρα  πολλά που μπορείς να κάνεις στο σεξ δεν τελειώνουν δεν είναι η περιέργεια.

Ποια η διαφορά στο εξωτερικό και στην Ελλάδα;

 Είναι πολύ πιο ανοιχτά δεν υπάρχει κράξιμο σέβονται την επιλογή σου όποιος θέλει το κάνει και όποιος δε θέλει δε το κάνει δεν έχουν πρόβλημα να το συζητήσουν η να πάνε με ένα οροθετικό που εδώ δεν θα πάνε ακόμα και αν φορέσουν προφυλακτικό στο εξωτερικό γνωρίζουν είναι πιο ενημερωμένοι ξέρουν ότι όσο είναι το ιικό σου φορτίο χαμηλό δεν μπορεί να κολλήσεις τον άλλο.

Αν είναι έτσι τότε πως κόλλησες από το δεσμό σου που και το ήξερε και λογικά ήταν σε αγωγή.

Άλλες εποχές δεν υπήρχαν τα φάρμακα που έχουμε τώρα δεν ήταν το ίδιο ο ιός ήταν πιο ανθεκτικός.

Ότι πρέπει  να παίρνεις ένα δυο χάπια τη μέρα και να προγραμματίζεις την ζωή σου με βάση αυτό δεν σε ενοχλεί; Έχει και το τίμημα του.

Θα μπορούσα να έχω πίεση η καρδιά και να παίρνω ένα χάπι και να προγραμματίζω την ζωή μου με βάση αυτό . Δεν νιώθω ότι στερούμαι κάτι εγώ είμαι πιο υγιείς από τον αδελφό μου που δεν είναι οροθετικός.

Μήπως όλη αυτή η εξιδανίκευση ότι τα χάπια δεν είναι τίποτα δεν έχουν πολλές παρενέργειες και έλα μωρέ θα βρεθεί και εμβόλιο στο μέλλον  ενθαρρύνει όλο και περισσότερους να κάνουν  το bareback;

Όχι ιδιαίτερα ο κόσμος ο πολύς δεν τα ψάχνει αυτά δεν τα ξέρει ίσως κάποιοι ακόμα νομίζουν ότι είναι θανατηφόρα ασθένεια. Επίσης προφύλαξη δεν παίρνεις μόνο για το hiv άρα οκ βγήκε το εμβόλιο τελειώσαμε υπάρχουν και άλλα νοσήματα.

Τότε πως γίνεται το bareback να διαδόθηκε τα τελευταία χρόνια που δεν πεθαίνεις από τον ιό. Το 1990 δεν θα τολμούσες ούτε καν να το σκεφτείς να κάνεις σέξ χωρίς προφυλακτικό και αυτό να είναι επιλογή.

Αυτό μας δείχνει όχι ότι ο κόσμος δεν ήθελε να το κάνει αλλά ότι δεν είχε ενημέρωση φοβότανε από άγνοια πίστευε ότι κάνοντας γενικά σεξ θα πέθαινες ας μην ξεχνάμε ότι παλιά με το που σε είχαν διαγνώσει ξεκινούσες αγωγή αμέσως και μάλιστα πολλοί θα είχαν σωθεί αν δεν την παίρνανε το azt η χλωρίνη που λέω εγώ σκότωσε πολύ κόσμο.



To bareback είναι το σεξ ενάντια στο θάνατο;

Είναι το σεξ ενάντια στα ταμπού στην καθώς πρέπει εικόνα ότι το σωστό και καλό είναι ο υγιείς ευρωπαίος ψηλός ωραίος στρέητ λοοκινγκ άντρας, είναι ρίσκο είναι το βρώμικο αν και το σεξ έχει πάντα μια βρωμιά με όποιο τρόπο και αν το κάνεις.

Πολύ εξιδανικευμένα τα λες και ανοίγεις πολλά μέτωπα που θέλουν συζητήσεις. Τελικά αν είναι τόσο τέλεια τα πράγματα γιατί συνεχίζει και κολλάει ο κόσμος όπως τα λες θα έπρεπε να έχει μεγάλη πτώση ενώ αντίθετα τα νούμερα στην Ελλάδα είναι αυξητικά.

Αυτοί που παίρνουν αγωγή και είναι μη ανιχνεύσιμοι δεν κολλάνε τους άλλους η νέες μολύνσεις έρχονται από αυτούς που κάνουν bareback για πολύ καιρό με πολλά άτομα χωρίς να ξέρουν ότι έχουν τον ιο και είναι  μολυσματικοί είναι στα πρώτα στάδια και δεν το γνωρίζουν άρα δεν το ελέγχουν. Εγώ   είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κολλήσω σε κάποιον.

Είσαι λοιπόν κατά της προσπάθειας και της καμπάνιας των ΜΚΟ των κρατών για ασφαλές σέξ ;

Φυσικά και όχι δεν είμαι απλά πιστεύω ότι ο καθένας επιλέγει την σεξουαλικότητα του αρχικά και μετά τον τρόπο που θα την διαχειριστεί και θα κάνει σεξ. Δεν πρέπει να κατακρίνουμε κανέναν για τις επιλογές του. Τους ενοχλεί ότι ο Ιρανός γκέι θα κρεμαστεί για την επιλογή του αλλά΄ είναι έτοιμοι να κρεμάσουν και εμένα για την δική μου. Μπαίνει εδώ βέβαια και η υγεία μέσα ο κόσμος φοβάται ότι έχει να κάνει με την υγεία και ο μύθος του 1980 για το aids καλά κρατεί ακόμα  ο φόβος και η άγνοια.  Σου κάνανε διάγνωση έμπαινες σε αγωγή πέθαινες αυτό ξέρει ο κόσμος.

Έχεις την προσδοκία- ελπίδα ότι θα βγει σύντομα το εμβόλιο για το hiv;

Δεν με απασχολεί καθόλου. Το κόλλησα όπως είπα συνειδητά δεν πέρασα από το στάδιο Παναγιά μου τι έπαθα δεν το σκέφτομαι.  Με ενδιαφέρει να έχω μια καλή αγωγή χωρίς παρενέργειες και συνεχίζω και ζω όπως θέλω εγω.

Αφού μιλήσαμε για όλα αυτά τελικά κλείνοντας τι περιμένεις να ακούσεις από κάποιον αν τα διαβάσει όλα αυτά.

Πανικός. Θα  πέσει πολύ κράξιμο αρκετοί θα καταλάβουν ότι είμαι εγώ. Αυτοί που δεν γνωρίζουν θα έχουν πολύ άσχημη αντίδραση χαμός δηλαδή. Το  θέμα είναι να καταλάβουν ότι αυτά που είπα και κάνω είναι συνειδητά είναι επιλογή μου να τα κάνω με κάποιον που είναι και δική του επιλογή. Γ αυτό άλλωστε επέλεξα να είμαι με κάποιον οροθετικό και να κάνω σεξ μ αυτούς νιώθω χαλαρός και απελευθερωμένος. 

(*) Διαβάστε επίσης http://athanatiellinikileventia.gr/?p=132

πρώτη δημοσίευση

Αυτός πως το πήρε πως ένιωσε;

Φρίκη, ήταν πολύ αρνητικός τον πίεσα πάρα πολύ και ουσιαστικά μετά από τρία βράδια επιμονής όπου τον έκανα λιώμα και τον αποπλάνησα έγινε.

Τώρα σχέση έχεις; Kάνετε ελεύθερο σεξ;

Έχω ναι μια open σχέση κάνουμε σεξ και με άλλους και δεν χρησιμοποιούμε προφυλακτικό είναι και αυτός οροθετικός. Το κόλλησε από το σύζυγο του ήταν παντρεμένος κάποτε στο εξωτερικό αλλά ο σύζυγος του δεν ήταν και τόσο πιστός και προσεκτικός τελικά.

Για τους οροθετικούς δεν ισχύει ότι πρέπει να κάνουν σεξ με προφυλακτικό γιατί κινδυνεύουν με επαναμόλυνση και από άλλα νοσήματα;

 Με έχει παρακολουθήσει κέντρο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Τα εδώ κέντρα έχουν την θεωρία ότι έχεις κράτα το για σένα. Τα κέντρα του εξωτερικού λένε έχεις ότι έχεις να παίρνεις τα φάρμακα σου και να κάνεις την ζωή σου. Ειδικά για τα μη ανιχνεύσιμα άτομα όπως είμαι και εγώ συζητιέται πολύ αν υπάρχει επαναμόλυνση

Άξιζε τον κόπο πιστεύεις όλο αυτό που έκανες;

Δεν το έχω μετανιώσει αν ρωτάς αυτό. Μπορώ να σου πω ότι μου έφυγε και ένα άγχος μην κάνω κάτι και κολλήσω. Επίσης μ αυτό τον τρόπο έχω γίνει και πολύ πιο υπεύθυνος απέναντι στους άλλους να μην μεταδώσω τον ιό. Τους ενημερώνω συνήθως.

Δεν πιστεύεις ότι μπορείς να πάρεις κάποιον στο λαιμό σου. Γιατί εκτός από την συνειδητή επιλογή ο άλλος το κάνει και πάνω στην καύλα από άγνοια ενθουσιασμό επειδή έχει πιει αλκοόλ η ναρκωτικά. Μπορεί να σου πει η να πιστεύει ότι το θέλει αλλά να μην είναι έτσι. Εκεί πάνω στο πάθος τι λες στον άλλο κάτσε να το αναλύσουμε;

Όχι δεν του λες κάτσε να το αναλύσουμε αλλά ρωτάς προφυλακτικό βάζουμε; Είσαι σίγουρος γ αυτό.  Ρωτάς 2-3 φορές.

Και αυτό είναι δήλωση ότι γνωρίζει τους κινδύνους ότι είσαι οροθετικός;

Συνήθως ναι όπως και όταν λες δεν ξέρω αν έχω κάτι έχω να εξεταστώ πολύ καιρό η δεν εξετάζομαι ποτέ η όταν στο status στα site στο ασφαλές σεξ δεν βάζεις επιλογή. Αν και προτιμώ το bareback με οροθετικούς με κάνει να νιώθω πιο ελεύθερος.

Τώρα όλα αυτά που λες αν δημοσιευτούνε δεν νομίζεις ότι θα βρεις πολλούς που θα διαφωνούν και θα έχουν αντιδράσεις.

Ναι γιατί είναι θέμα ταμπού και ενώ γίνεται και μάλιστα από πολλούς δεν συζητιέται. Πολλοί από αυτούς που δηλώνουν κατά θα θέλανε να το κάνουν η το κάνουν. Έχω μιλήσει με κόσμο σε σελίδες και με κράζουν γ αυτό που κάνω και μετά τους έχω δει να κάνουν bareback φάσεις.

Έχεις δεχτεί επίθέση;

Λεκτική με βρίζουν ασύστολα. Άρρωστη αδελφή, εητζιάρα ,απαράδεκτο με λένε, ότι δεν ξέρω τι κάνω, ότι δεν είμαι συνειδητοποιημένος η υπεύθυνος. Και τους λέω ότι το δηλώνω ότι κάνω αυτό που κάνω , ο άλλος ξέρει τους κίνδυνους που έχει από αυτό στο χέρι του είναι να το κάνει η όχι.


Γιατί πιστεύεις ότι αντιδρούνε οι άλλοι έτσι.

Το περισσότερο βρίσιμο το έχω φάει από άτομα που δεν έχουν πρόβλημα να το κάνουν η το έχουν κάνει αλλά έχουν πρόβλημα να το δούνε γραμμένο να το λέει κάποιος σε κάποιο προφίλ. Πολλοί πάλι είναι αυτοί που το θέλουν σαν τρελοί και το κυνηγάνε αλλά όταν το διαβάζουν μόνο τότε καταλαβαίνουν τι είναι και φρικάρουν. Είναι και μια αντίδραση απέναντι στον εαυτό τους δεν τολμώ να βρίσω τον εαυτό μου και βρίζω εσένα.

Το bareback έχει νομικές κυρώσεις;

Στην Ελλάδα από όσο ξέρω όχι στο εξωτερικό ναι αλλά επειδή είναι σεξ μεταξύ ενηλίκων που σημαίνει συναίνεση η ευθύνη βαραίνει και τους δυο δεν είσαι άμοιρος τον ευθυνών σου. Και είναι δύσκολο  θέλει αρχίδια να πεις ότι είσαι οροθετικός και ότι κάνεις bareback το λες όσο πιο ξεκάθαρα μπορείς τα άτομα που το λες εντελώς ανοιχτά είναι λίγα δεν το λες παντού. Αν ήξερα ότι δεν θα έχω αντιδράσεις θα το έλεγα σε όλους ανοιχτά. Η οροθετικοτητα είναι μια διάκριση μέσα στην ήδη υπάρχουν διάκριση περι ομοφυλοφιλίας και το bare back ακόμα μια διάκριση μέσα σε αυτά και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο και την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ομοφοβικοί για τους γκέι στιγματίζουν και  εμάς.  πχ ανώμαλος μη φυσιολογικό άρρωστο επικίνδυνο είναι για σκότωμα για κρέμασμα κτλ

Κάποιος που να σε κατηγόρησε η να έβρισε μετά από το σεξ ότι τον παρέσυρες ότι του έκανες κακό ότι του κόλλησες τον ιο κτλ

Όχι ποτέ δεν συνέβη αυτό δεν το έχω κολλήσει σε κάποιον αν και είχαν βρεθεί δυο άτομα που θέλανε να το κολλήσουν από μένα και να τους σφραγίσω με αυτό τον τρόπο δεν το δέχτηκα και δεν το έκανα.

Συνδέετε με άλλα φετίχ το bareback γιατί έτσι όπως το περιγράφεις θυμίζει και λίγο σαδισμό;

Ναι σίγουρα με το κυρίαρχος αφέντης και δούλος , ότι ελέγχω το σώμα σου το κάνω ότι θέλω σε σφραγίζω σου δίνω παράσημο και είναι συνυφασμένο με το περιθώριο με ποπερ ναρκωτικά  fisting s/m είναι στην ίδια κατηγορία με τα απαγορευμένα η με αυτά για τα οποία αισθανόμαστε άβολα να μιλήσουμε.

Υπάρχουν κανόνες στο bareback;

Ένας και μόνο  δεν χρησιμοποιούμε προφυλάξεις

Πιστεύεις ότι μπορεί στο μέλλον να το μετανιώσεις;

Το εφήμερο σέξ είναι ωραίο το έχω επιλέξει μ αρέσει να το κάνω δεν το μετανιώνω με τίποτα. Αν μετανιώσω για κάτι θα είναι αν δεν έχω σε εκείνη τη φάση της ζωής μου σχέση ότι θα είμαι μόνος όσο περνάνε τα χρόνια. Δεν μετανιώνω για τίποτα άλλο.

Μήπως όλο αυτό είναι αυτό που λέμε «τα έχουμε κάνει όλα ας κάνουμε και αυτό» και λίγο μόδα;

Όχι σε καμία περίπτωση δεν είναι η φιλοσοφία της πληρότητας έχει πάρα πάρα  πολλά που μπορείς να κάνεις στο σεξ δεν τελειώνουν δεν είναι η περιέργεια.

Ποια η διαφορά στο εξωτερικό και στην Ελλάδα;

 Είναι πολύ πιο ανοιχτά δεν υπάρχει κράξιμο σέβονται την επιλογή σου όποιος θέλει το κάνει και όποιος δε θέλει δε το κάνει δεν έχουν πρόβλημα να το συζητήσουν η να πάνε με ένα οροθετικό που εδώ δεν θα πάνε ακόμα και αν φορέσουν προφυλακτικό στο εξωτερικό γνωρίζουν είναι πιο ενημερωμένοι ξέρουν ότι όσο είναι το ιικό σου φορτίο χαμηλό δεν μπορεί να κολλήσεις τον άλλο.

Αν είναι έτσι τότε πως κόλλησες από το δεσμό σου που και το ήξερε και λογικά ήταν σε αγωγή.

Άλλες εποχές δεν υπήρχαν τα φάρμακα που έχουμε τώρα δεν ήταν το ίδιο ο ιός ήταν πιο ανθεκτικός.

Ότι πρέπει  να παίρνεις ένα δυο χάπια τη μέρα και να προγραμματίζεις την ζωή σου με βάση αυτό δεν σε ενοχλεί; Έχει και το τίμημα του.

Θα μπορούσα να έχω πίεση η καρδιά και να παίρνω ένα χάπι και να προγραμματίζω την ζωή μου με βάση αυτό . Δεν νιώθω ότι στερούμαι κάτι εγώ είμαι πιο υγιείς από τον αδελφό μου που δεν είναι οροθετικός.

Μήπως όλη αυτή η εξιδανίκευση ότι τα χάπια δεν είναι τίποτα δεν έχουν πολλές παρενέργειες και έλα μωρέ θα βρεθεί και εμβόλιο στο μέλλον  ενθαρρύνει όλο και περισσότερους να κάνουν  το bareback;

Όχι ιδιαίτερα ο κόσμος ο πολύς δεν τα ψάχνει αυτά δεν τα ξέρει ίσως κάποιοι ακόμα νομίζουν ότι είναι θανατηφόρα ασθένεια. Επίσης προφύλαξη δεν παίρνεις μόνο για το hiv άρα οκ βγήκε το εμβόλιο τελειώσαμε υπάρχουν και άλλα νοσήματα.

Τότε πως γίνεται το bareback να διαδόθηκε τα τελευταία χρόνια που δεν πεθαίνεις από τον ιό. Το 1990 δεν θα τολμούσες ούτε καν να το σκεφτείς να κάνεις σέξ χωρίς προφυλακτικό και αυτό να είναι επιλογή.

Αυτό μας δείχνει όχι ότι ο κόσμος δεν ήθελε να το κάνει αλλά ότι δεν είχε ενημέρωση φοβότανε από άγνοια πίστευε ότι κάνοντας γενικά σεξ θα πέθαινες ας μην ξεχνάμε ότι παλιά με το που σε είχαν διαγνώσει ξεκινούσες αγωγή αμέσως και μάλιστα πολλοί θα είχαν σωθεί αν δεν την παίρνανε το azt η χλωρίνη που λέω εγώ σκότωσε πολύ κόσμο.



To bareback είναι το σεξ ενάντια στο θάνατο;

Είναι το σεξ ενάντια στα ταμπού στην καθώς πρέπει εικόνα ότι το σωστό και καλό είναι ο υγιείς ευρωπαίος ψηλός ωραίος στρέητ λοοκινγκ άντρας, είναι ρίσκο είναι το βρώμικο αν και το σεξ έχει πάντα μια βρωμιά με όποιο τρόπο και αν το κάνεις.

Πολύ εξιδανικευμένα τα λες και ανοίγεις πολλά μέτωπα που θέλουν συζητήσεις. Τελικά αν είναι τόσο τέλεια τα πράγματα γιατί συνεχίζει και κολλάει ο κόσμος όπως τα λες θα έπρεπε να έχει μεγάλη πτώση ενώ αντίθετα τα νούμερα στην Ελλάδα είναι αυξητικά.

Αυτοί που παίρνουν αγωγή και είναι μη ανιχνεύσιμοι δεν κολλάνε τους άλλους η νέες μολύνσεις έρχονται από αυτούς που κάνουν bareback για πολύ καιρό με πολλά άτομα χωρίς να ξέρουν ότι έχουν τον ιο και είναι  μολυσματικοί είναι στα πρώτα στάδια και δεν το γνωρίζουν άρα δεν το ελέγχουν. Εγώ   είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κολλήσω σε κάποιον.

Είσαι λοιπόν κατά της προσπάθειας και της καμπάνιας των ΜΚΟ των κρατών για ασφαλές σέξ ;

Φυσικά και όχι δεν είμαι απλά πιστεύω ότι ο καθένας επιλέγει την σεξουαλικότητα του αρχικά και μετά τον τρόπο που θα την διαχειριστεί και θα κάνει σεξ. Δεν πρέπει να κατακρίνουμε κανέναν για τις επιλογές του. Τους ενοχλεί ότι ο Ιρανός γκέι θα κρεμαστεί για την επιλογή του αλλά΄ είναι έτοιμοι να κρεμάσουν και εμένα για την δική μου. Μπαίνει εδώ βέβαια και η υγεία μέσα ο κόσμος φοβάται ότι έχει να κάνει με την υγεία και ο μύθος του 1980 για το aids καλά κρατεί ακόμα  ο φόβος και η άγνοια.  Σου κάνανε διάγνωση έμπαινες σε αγωγή πέθαινες αυτό ξέρει ο κόσμος.

Έχεις την προσδοκία- ελπίδα ότι θα βγει σύντομα το εμβόλιο για το hiv;

Δεν με απασχολεί καθόλου. Το κόλλησα όπως είπα συνειδητά δεν πέρασα από το στάδιο Παναγιά μου τι έπαθα δεν το σκέφτομαι.  Με ενδιαφέρει να έχω μια καλή αγωγή χωρίς παρενέργειες και συνεχίζω και ζω όπως θέλω εγω.

Αφού μιλήσαμε για όλα αυτά τελικά κλείνοντας τι περιμένεις να ακούσεις από κάποιον αν τα διαβάσει όλα αυτά.

Πανικός. Θα  πέσει πολύ κράξιμο αρκετοί θα καταλάβουν ότι είμαι εγώ. Αυτοί που δεν γνωρίζουν θα έχουν πολύ άσχημη αντίδραση χαμός δηλαδή. Το  θέμα είναι να καταλάβουν ότι αυτά που είπα και κάνω είναι συνειδητά είναι επιλογή μου να τα κάνω με κάποιον που είναι και δική του επιλογή. Γ αυτό άλλωστε επέλεξα να είμαι με κάποιον οροθετικό και να κάνω σεξ μ αυτούς νιώθω χαλαρός και απελευθερωμένος. 

(*) Διαβάστε επίσης http://athanatiellinikileventia.gr/?p=132


πρώτη δημοσίευση 

http://parallaximag.gr/parallax-view/oi-zoes-ton-allon-barebackers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου