Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Στον υπόγειο παράδεισο του El paso




Του Γ.Τσιτιριδη
Φωτογραφίες Μαρία Παυλίδου

Κατεβαίνεις τις σκάλες του El paso και σε λίγα δευτερόλεπτα  βρίσκεσαι σε μια άλλη δεκαετία. Ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα στο παλαιότερο και ίσως ένα από τα μοναδικά εναπομείναντα μπιλιαρδάδικα –ουφάδικα στην Θεσσαλονίκη. Ο Χρήστος Παυλίδης με πείσμα και επιμονή κρατάει το el paso ανοιχτό όπως ακριβώς ήταν από την πρώτη  στιγμή που άνοιξε  και μας καλωσορίζει στον πιο χαρακτηριστικό αγαπημένο ρετρό στέκι της πόλης.


Περπερίτσα - Περιμένοντας την βροχή




Και ενώ η ΕΜΥ ανακοίνωσε ότι  μετά το κύμα καύσωνα έρχονται βροχές, οι αγρότες ήδη ποτίζουν  με αντλίες νερού  το χωράφια τους , εγώ θυμήθηκα  την μια και μοναδική φορά (πριν εκλείψει εντελώς), μια πολύ ζεστή καλοκαιρινή ημέρα των παιδικών μου χρόνων την περιφορά της Πιρπιρίτσας


του Γ.Τσιτιριδη 

2 Αυγούστου Porajmos μια άγνωστη επέτειος μιας ξεχασμένης γενοκτονίας.



Του  Γ. Τσιτιριδη                                                                                       
  Φωτογραφίες Αντρέας Ιωαννίδης


Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει και πανηγύρι


 Αναζητήστε αυτό που είναι κοντά στο τόπο των διακοπών σας και απολαύστε το ιδιαίτερο τελετουργικό την παγανιστική πολλές φορές ατμόσφαιρα απελευθέρωσης που προσφέρουν τα ελληνικά παραδοσιακά πανηγύρια.

Οι ζωές των άλλων: Άγριες νύχτες



Ο Σάββας Κοτζαίτσης ασχολιέται με τα αυτοκίνητα από 16 ετών, είναι ο πιο ψαγμένος  στο είδος τους και βρίσκεται κάθε Πέμπτη βράδυ στο ΙΚΕΑ  παρουσιάζοντας το πιο θεαματικό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει ένα φτιαγμένο αυτοκίνητο. 

του Γ.Τσιτιριδη