Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Ρομποτική κατασκήνωση στην Χαλκιδική





Για 4η συνεχόμενη χρονιά η eduACΤ – Δράση για την εκπαίδευση διοργανώνει το «Sea Sun Fun S.T.E.A.M Robotic Camp».Το πρόγραμμα φιλοξενείτε στις εγκαταστάσεις του Skouras Sports Camp στις Νέες Φώκιες Χαλκιδικής και  περιλαμβάνει εκτός από διασκέδαση, μπάνιο, αθλητικές δραστηριότητες και εργαστήρια Ρομποτικής που βοηθούν τα παιδιά να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, τις επιστήμες και να προετοιμαστούν καλύτερα για την συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής FLL.Το FIRST LEGO League είναι ο πανελλήνιος διαγωνισμός Ρομποτικής, που για τη σχολική χρονιά 2017 - 2018 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2013. Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT  και έχει σαν στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την τεχνολογία.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η eduACΤ και οι υποστηρικτές της δίνουν την δυνατότητα σε κάποια παιδιά να παρακολουθήσουν τις δράσεις της κατασκήνωσης. Τα παιδιά του «Φάρου του κόσμου» αλλά και παιδιά από το Δροσερό της Ξάνθης βρίσκονται στο camp όπως επίσης και 5 προσφυγόπουλα από την «Μέριμνα ανηλίκων» που τους δόθηκε υποτροφία από την ΔΙΟΣ στην μνήμη του κ Μεντεκίδη.
Σε ένα διάλλειμα από τις δραστηριότητες τους τα παιδιά μας μίλησαν για την  ρομποτική κατασκήνωση και τι καλύτερο από το να μας μεταφέρουν τα ίδια τα παιδιά την εμπειρία τους





Παρασκευάς Σελίμ Σουκρε
Παλιά, όταν άκουγα για ρομποτική, έφερνα στο μυαλό μου επιστημονικά και ακαταλαβίστικα πράγματα, που δεν υπήρχε περίπτωση να τα πλησιάσω. Όταν, όμως, μπήκα στην ομάδα Ρομποτικής του "Φάρου" την περίφημη FAR.GO.BOTS, που είχε ήδη μια παγκόσμια τιμητική διάκριση στο ενεργητικό της και ένα ταξίδι στην Αμερική, είδα ότι παραδίδουν μαθήματα Ρομποτικής τα ίδια τα παιδιά. Το γεγονός αυτό με βοήθησε να απομυθοποιήσω το όλο θέμα και να αισθανθώ ότι μπορώ να τα καταφέρω κι εγώ, αρκεί να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Φτάσαμε μέχρι την Αμερική αυτή τη φορά ως διαγωνιζόμενοι στο παγκόσμιο διαγωνισμό. Από τότε η ζωή μου χωρίζεται σε πριν και μετα την Αμερική.

Δημήτρης Παντελής
Για  μένα η κατασκήνωση είναι κάτι πολύ ευχάριστο πρώτα από όλα γνωρίζω καινούργια παιδιά , καινούργια άτομα, μαθαίνω να ζω με πολλά άτομα μέσα στο σπίτι που δεν το έχω συνηθίσει και μαθαίνω να ζω αλλιώς. Συμμαζεύω το κρεβάτι μου, πρέπει να κρατάω καθαρό το σπιτάκι, κάτι που ειδικά εμείς τα αγόρια δεν το κάνουμε εύκολα. Επίσης εξελίσσω τις γνώσεις μου, έχουμε δράσεις ρομποτικής και περνάει η ώρα μας ευχάριστά ομαδικά και δημιουργικά που μας αρέσει πάρα πολύ αυτό.


Τ.Ζ
Η ρομποτική είναι μεγάλη εμπειρία, είναι τρόπος ζωής , πράγματα που πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν μελλοντικά. Εμένα με βοήθησε να ξέρω τι είναι τα ρομπότ και πως λειτουργούν, τι ακριβώς κάνουν. Με βοήθησε να σκέφτομαι διαφορετικά. Η κατασκήνωση μου προσφέρει καλύτερες διακοπές, μ αρέσει πολύ που έχουμε δραστηριότητες με άλογα και κάνουμε  ιππασία. 

Δανάη Θεοδώρου
Γενικά είναι κάτι πολύ διαφορετικό  σε σχέση με άλλες ενασχολήσεις. Η  ρομποτική είναι τροφή για τον εγκέφαλο και πρακτικά και θεωρητικά. Η κατασκήνωση είναι μια μοναδική εμπειρία που πρέπει όλα τα παιδιά να βιώσουν. Είναι κοινωνικοποίηση που μέσα από αυτό γίνεσαι ανεξάρτητος και ειδικά η ρομποτική το κάνει ακόμα καλύτερο μαθαίνεις να συνεργάζεσαι να έχεις κοινούς στόχους. 

Θοδωρής Λουκατάρης
Είναι πολύ διασκεδαστική η κατασκήνωση αλλά εμείς ήρθαμε και για να μάθουμε οπότε είναι και εκμάθηση. Πηγαίνω  και σε πολλές άλλες κατασκηνώσεις μ αρέσουν πολύ. Μ αρέσουν τα αθλήματα και το ότι η ρομποτική την κάνει πολύ ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα. Στην ρομποτική μ αρέσει ότι βάζω το μυαλό μου να δουλεύει συνεχώς για  να βρω καινοτόμες λύσεις για τα πρότζεκτ και για το  πώς να προγραμματίζω το ρομπότ.

Ιλμι Ασημογλου
Είναι η πρώτη μου φορά στην κατασκήνωση  είναι οι πρώτες μέρες. Το βλέπω θετικά, πιστεύω ότι θα μας αρέσει, μ αρέσει που βρεθήκαμε με άλλα παιδιά και ειδικά με άλλα Ρομά παιδιά. Παίζουμε  μουσική, διασκεδάζουμε, γνωριζόμαστε μεταξύ μας , περιμένω να ξεκινήσω να κάνω ρομποτική. 

Παύλος Τσακιτζής
Εγώ ήρθα για την Αναστασία .Μ και περιμένω να την βρω (γελάμε) είναι ο έρωτας της ζωής μου ,  αλλά ήρθα και για όλα τα άλλα. Πέρα από την πλάκα η ρομποτική μ έχει βοηθήσει και στα μαθήματα του σχολείου και για το πώς βλέπω την εκπαίδευση. Εδώ   στην κατασκήνωση κάνεις φιλίες, είναι ένας άλλος, παραδεισένιος κόσμος.
Βασίλης Τσακίρης
  Ερχόμαστε εδώ για να προετοιμαστούμε για την καινούργια χρονιά και για το τι θα αντιμετωπίσουμε. Μας  αφυπνίζει για την χρονιά που έρχεται και είναι ένα στάδιο πριν ξεκινήσουμε σχολείο. Έχει  πολλά αθλήματα  πισίνες γενικά ένα  πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα . 


Περισσότερες πληροφορίες για την eduact και τα εργαστήρια ρομποτικής :
www.eduact.org
T : +30 2311 286 369
M : +30 6984332342
E : info@eduact.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου