Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Χmas all the way: Οι άνθρωποι πίσω απ΄τη λάμψη των Χριστουγέννων

 
Λέξεις: Γιώργος Τσιτιρίδης

Χριστούγεννα σηµαίνει µια ανάµνηση που δεν θα ξεχάσεις ποτέ, µια αγκαλιά το βράδυ της παραµονής, ένα χαρτί περιτυλίγματος που σκίζεται με ανυπομονησία, φωτάκια που αναβοσβήνουν, ένα γιορτινό τραπέζι, η νέα αρχή που υπόσχεσαι να κάνεις την Πρωτοχρονιά, στην παλιά ή στη νέα σου πατρίδα, χαρά για όσα έχεις, θλίψη για όσους αγαπημένους γιορτάζουν κάπου μακριά σου. Χριστούγεννα σηµαίνει ιστορίες. Η Parallaxi ρώτησε έξι κατοίκους αυτής της πόλης, από διαφορετικές ηλικίες και κουλτούρες πώς θα περάσουν τις φετινές γιορτές που θα προσπαθήσουν να σκίσουν το πέπλο της μελαγχολίας των τελευταίων χρόνων.

Οι ζωές των άλλων: Λάμψη και παλιά δαντέλα



Λέξεις: Γιώργος Τσιτιρίδης
Εικόνες: Ελένη Βράκα

Η ιστορία της οικογένειας Πετρίδη και της ιστορικής κατοικίας τους. Μια συνέντευξη της Μαρίκας Ειρήνης Μουρελλού, το γένος Πετρίδη, της γηραιότερης εν ζωή κατοίκου της βίλας Πετρίδη.

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

The gay site of life 25 Χρόνια Παράλλαξη




Του Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ

Το μεγαλύτερο χτύπημα στις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των ομοφυλόφιλων ήρθε  το 1980 με την έλευση του hiv και στην συνέχεια ένα δεύτερο λίγο μετά το 2005 με την εξέλιξη της τεχνολογίας (κινητά ίντερνετ). Όσο υπερβολικό και να ακούγεται παίξανε το καθένα τον δικό του ρόλο στη  διαμόρφωση της  διασκέδασης και τον τρόπο επικοινωνίας και  διεκδίκησης δικαιωμάτων  τα τελευταία 35 χρόνια και η πόλης μας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.