Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Όταν ο ψηφιακός κόσμος ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία!!!




Αρκετοί ήταν αυτοί που είδαν πριν χρόνια, όταν το διαδίκτυο δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές, να ανοίγεται  μπροστά τους μια νέα αγορά, ένας καινούργιος κόσμος με πολλές δυνατότητες. Η εξέλιξη ήταν ραγδαία, δεν γνωρίζω αν το περίμεναν ακόμα και οι ίδιοι που την σχεδίασαν.
Εκατομμύρια άνθρωποι  με ένα κινητό στο χέρι μπορούν να μιλήσουν, να κάνουν αγορές, να βγάλουν φωτογραφίες, να παίξουν, να δουν ταινίες και σειρές. Μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα.
Είναι γνωστό πως κάθε μας ψηφιακή κίνηση αφήνει ένα αποτύπωμα. Αναζητάς ένα βιβλίο; Τις  επόμενες ημέρες θα βομβαρδίζεσαι  από διαφημίσεις  βιβλίων  με παρόμοιο περιεχόμενο. Ψάχνεις για πτήσεις στην Βουδαπέστη; Οι  επόμενες διαφημίσεις θα είναι από ξενοδοχεία στο κέντρο της Βουδαπέστης κ.ο.κ 


Έχω παρακολουθήσει αρκετές από αυτές τις διαφημίσεις, έχω δοκιμάσει εφαρμογές λιγότερο η περισσότερο χρήσιμες, καθώς και παιχνίδια. Ένα από αυτά ήταν το Farm Heroes Saga  της εταιρίας King που λανσάρει παιχνίδια, όλα τους ιδιαίτερα δημοφιλή και εθιστικά όπως το Saga Papa Pear Puzzle, Bobble Pyramid, Solitaire Saga, Pet Saga, Candy Crush Saga. Η εταιρία είχε καθαρά έσοδα το 2014, 575 εκατομμύρια δολάρια και 1,59 δισ. δολάρια τζίρο το 2016 . Δουλεύουν σ αυτήν 2.000 υπάλληλοι μιας και την προτιμούν φανατικά  περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες σε 196 χώρες.
Τα παιχνίδια της King ακολουθούν όλα περίπου τη ίδια λογική. Προσπαθείς να κάνεις  συνδυασμούς από τρία ή περισσότερα παρόμοια αντικείμενα όπως φρούτα, διαμάντια, καραμέλες, λουλούδια  σε μια οριζόντια ή κάθετη σειρά. Ο κάθε συνδυασμός έχει και ένα αποτέλεσμα που σου επιτρέπει να προχωρήσεις επίπεδο συναντώντας περισσότερα εμπόδια και δυσκολότερους συνδυασμούς.
To Farm Heroes Saga ήταν το αγαπημένο μου και γ αυτό αφού το κατέβασα συνέχιζα να παίζω για πολύ καιρό μέχρι που τελικά το διέγραψα.
Πρόσφατα σε ένα από τα διαφημιστικά βίντεο του Facebook ακούω την γνώριμη  χαρακτηριστική μουσική του FarmHeroesSaga. Μπροστά στην οθόνη μου εμφανίζεται ένας από τους ήρωες του παιχνιδιού, το γλυκύτατο γουρουνάκι. Ακριβώς επάνω από το θλιμμένο και δακρυσμένο του προσωπάκι διαβάζω  «Μου έλειψες Έλα πίσω» ενώ ακριβώς από κάτω υπήρχε η  επιλογή  για επαναενεργοποίηση του παιχνιδιού.
Η φάρμα είχε πέσει σε βαθιά στεναχώρια γιατί δεν ήμουν εκεί να μαζέψω φρούτα και λαχανικά.

 
Έπρεπε να νιώσω άσχημα που στεναχώρησα το γουρουνάκι της φάρμας; Τους φίλους που ήταν συνδεμένοι και έπαιζαν μαζί μου;
Είτε σοβαρά το δει κανείς είτε ως φάρσα, η ψηφιακή ζωή έρχεται να αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την πραγματική τόσο που η δεύτερη σε λίγα χρόνια  σχεδόν δεν θα ξεχωρίζει από την ψηφιακή. Ας σκεφτούμε μόνο πόσες φορές έχουμε ασυναίσθητα ξεστομίσει «Αυτός είναι φίλος μου», ενώ δεν τον έχουμε δει ποτέ παρά μόνο σε φωτογραφίες και δημοσιεύσεις στο Facebook και Instagram όπου τυχαίνει να είμαστε φίλοι.
Έφτασε λοιπόν η μέρα που ακόμα και τα application θα μας ζητάνε μια δεύτερη ευκαιρία, επαναπροσδιορισμού των σχέσεων μας. Μια ακόμα προσπάθεια πριν πάμε ένα βήμα παρακάτω … ίσως για να συναντήσουμε την επόμενη εφαρμογή που θα μας συναρπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου