Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

YELLOW WORLD





Συνέντευξη Γ. Τσιτιρίδης
Φωτογραφίες Γ. Στριφτάρης (striftaris.com)
Ο Γιώργος Παναγόπουλος 34 ετών γνωστός σε πολλούς ως ο Georgethebeast στο twitter , οδηγός ταξί, dj , blogger(http://varemenahmerologia.blogspot.com) ανοιχτά δηλωμένος γκέι λάτρης των κόμικς με το mad tv να του προτείνει να πει τα καλύτερα tweets  της εβδομάδας ( δες στο youtube Breaking Mad: Τα tweets της εβδομάδα από τον @georgethebeast)είναι ένας πραγματικά εναλλακτικός και ασυνήθιστα ενδιαφέρον τύπος που περιμένει την ημέρα του μεγάλου πάρτυ  με τίτλο  «R.I.P. Άννα Βίσση».



 
Πες μου για τα παιδικά σου χρόνια πώς μεγάλωσες 

Μεγάλωσα Ζωγράφου και μετακομίσαμε Λούτσα όταν ήταν να πάω γυμνάσιο. Ξαφνικά  από το κέντρο της Αθήνας  μετακομίσαμε στην εξοχή. Ήταν σοκ αλλά εντάξει συνηθίζεις γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Στο σχολείο σε πειράζανε που ήσουν γκέι το ξέρανε το ειχες πει ;
 Στο σχολείο δεν είχα καταλάβει αν ήμουν gay ...σε κοριτσάκια την έπεφτα αλλά εκεί είχαμε το θέμα χοντρός που στο σχολείο που πήγαινα ήμουν από τους 2-3 ...το κακό δεν είναι οτι κάποιοι με κορόιδευαν...το κακό είναι ότι το bullying στα ελληνικά σχολεία υπάρχει από τότε και κανείς δεν κάθεται να δώσει την σημασία που πρέπει. Άρα γίνεσαι μπάσταρδος για να καταφέρεις να επιβιώσεις..αυτό μαθαίνεις στο σχολείο...να γίνεις μπάσταρδος και σκυλί...γράμματα σίγουρα δεν έμαθα εκεί!
Πότε το κατάλαβες οτι σου αρέσουν οι άντρες;
Λίγο πριν πάω φαντάρος το κατάλαβα και κανονική( ο τρόπος του λέγειν) gay ζωή πια μετά τα 20 φευγα ...φαντάσου οτι για 2-3 χρόνια πίστευα οτι gay πήγαιναν μόνο στα τσοντοσινεμα..δεν είχες καμία ενημέρωση που και πως υπήρχαν gay μαγαζιά! Βεβαία μιλώ για το 98 που δεν υπήρχε καν ο υπολογιστής στη ζωή μας!
Μετά  το σχολείο έκανες κάτι;
Όχι πήγα κατευθείαν φαντάρος, δούλευα από τα 15 σερβιτόρος, μπάρμαν, πόρτα σε μαγαζί, DJ,βαλίτσες ,καμαριέρα σε ξενοδοχείο, νυχτερινή ρεσεψιόν βενζινάδικο.
Όλα  έχουνε μια νυχτερινή δραστηριότητα ακόμα και το ότι είσαι οδηγός ταξί.
Το ταξί ήταν  μια φυσιολογική κατάληξη πήρα την δουλειά του πατέρα μου που ήταν ταξιτζής.

Υπάρχει μια στερεοτυπική εικόνα για τους ταξιτζήδες αρνητική συνήθως γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό στον κλάδο σας;
Γιατί είναι μια δουλειά που μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Μπαίνει κάποιος μέσα στο ταξί  για να τον πάς κάπου. Δεν υπάρχει κάποιος να σου υπαγορεύσει πως πρέπει να μιλήσεις στον πελάτη πώς να συμπεριφερθείς. Αν είσαι υπάλληλος σε ένα μαγαζί και μιλήσεις άσχημα σε έναν πελάτη θα έρθει το αφεντικό να σου την πει. Στο ταξί είσαι μόνος δεν σου λέει κανείς τίποτα. Επίσης ο πελάτης ακόμα και απογοητευμένος να είναι βαριέται να σε καταγγείλει η να σε πάει στην αστυνομία. Είναι μια δουλεία που οι καλές δημόσιες σχέσεις είναι απαραίτητες. Οι περισσότεροι έχουν να πουν τα χειρότερα για τους ταξιτζήδες γιατί αυτά θυμούνται.
Εκτός και αν έχουν πάει με κάποιον και έχουν καλές εμπειρίες
Ναι
Σου την πέφτουν καθόλου;
Ναι μου την πέφτουν αλλά το καταλαβαίνω πολύ αργά. Έχω μάθει να ξεχωρίζω την δουλειά από το σεξ οπότε όταν δουλεύω δεν το σκέφτομαι. Μου την έχουν πέσει και ευθέως βέβαια και το έχω αντιμετωπίσει με πολύ χιούμορ
Άντρες ή γυναίκες;
Γυναίκες περισσότερο. Οι άντρες για να ανοιχτούνε θέλουνε μεγάλη κούρσα. Άμα είναι να πάει ο άλλος από Καλλιθέα Γκάζι πολύ δύσκολα να σου την πέσει  γιατί θέλει χρόνο να ανοιχτεί να μιλήσει ,δεν είμαστε και η πιο προχωρημένη χώρα να το πεις ευθέως φοβάται ο άλλος ενώ οι γυναίκες είναι πολύ πιο χύμα. Σε μια περιοχή βέβαια όπως το Γκάζι  που πάνε πολλοί γκέι είναι πιο εύκολο.
Για πες ένα περιστατικό πεσίματος
Μια κοπέλα μου την πέφτει καθ όλη την διάρκεια της κούρσας και φτάνοντας στο σπίτι της μου δίνει τα χρήματα μου χαϊδεύει την κοιλιά και λέει «μου αρέσουν τα χοντρά αγοράκια και της απαντώ και εμένα». Ούτε τα ρέστα δεν περίμενε να πάρει.
Είναι  φετίχ να πάς με έναν ταρίφα;
Ναι σίγουρα. Σε φτιάχνει η ιδέα ότι μπορεί να κάνεις σεξ κατά την διάρκεια της κούρσας. Είναι ένα επάγγελμα που έχουμε μια εικόνα γ αυτό και φαντασιωνόμαστε διάφορα.
Στο ταξί έχεις κάνει σεξ ;
Όχι δεν έτυχε. 

Ποιος χρειάζεται εκπαίδευση στην Ελλάδα ο οδηγός η ο πελάτης;
Και οι δύο. Καταρχήν στην ευγένεια.  Μπαίνουν  μέσα και δεν λένε καν καλημέρα. Μπαίνει o πελάτης και λέει ένα ξερό  Μοσχάτο. Και οι οδηγοί χρειάζονται εκπαίδευση πρέπει να μάθουνε να μιλάνε , δεν μπορείς μέσα στο ταξί να έχεις τέρμα το ραδιόφωνο ότι σταθμό και αν ακούς. Μικρές λεπτομέρειες στην συμπεριφορά .
Κάνεις παρέα με ταρίφες; Πως μιλάνε οι ταξιτζήδες για τους γκεί ? Τι τους λές οταν το ακούς ;

Παρέα  με άλλους ταξιτζήδες δεν κάνω με κύριο λόγο οτι πέρα απο τη δουλεία δεν έχω κάτι άλλο να συζητήσω. Αυτός  θα ασχολείται με την ομάδα του, με την οικογένεια του ενώ εγώ έχω εντελώς αλλά ενδιαφέροντα! Όσο για το τι λενε για τους gay μάλλον θα έλεγα ότι δεν τους καίγεται και καρφάκι, απλά κάποιες φορές αντιδρούν αρκετά άσχημα σε περιπτώσεις πεσίματος αλλά το δικαιολογώ πια λέγοντας οτι όταν η τηλεόραση μέσω διαφόρων δήθεν παρουσιαστών μιλανε  αρνητικά λογικά αυτό επεκτείνεται πολύ εύκολα και στο κοινό. Οι  ταξιτζήδες πάντως δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους!

Μέσα από όλη αυτή την ενασχόληση με το ταξί έχεις μάθει καλύτερα από τον καθένα την Αθήνα ακόμα και κομμάτια που δεν τα γνωρίζουν οι περισσότεροι. Ποιες γωνιές της σου αρέσουν περισσότερο;
Περιοχή που και σε τρομάζει και σου αρέσει είναι το Μενίδι. Έχει ησυχία είναι βιομηχανικά κατασκευασμένη και στις δυο η ώρα το βράδυ ακούς και ένα πυροβολισμό. Δεν είναι σαν την Πατησίων που είναι και συνηθισμένο να ακούσεις έναν πυροβολισμό. Άλλες ωραίες περιοχές μπορείς να πεις την Κυψέλη που έχει κρατήσει το ύφος της.
Η νύχτα είναι το στοιχείο σου τι έχεις να πεις γ αυτήν;
Ότι η νύχτα είναι ένας άλλο πλανήτης. Πάρε το ίδιο άνθρωπο 10 η ώρα το πρωί και 3 το βραδύ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό ,η χαρά της σχιζοφρένειας. Η νύχτα κρύβει πράγματα. Δεν μπορούν να σε δουν όλοι. Έχω δει ατυχήματα από το πουθενά να πετάγεται  αμάξι χωρίς φώτα  στην Σταδίου  και να  χτυπάει κόσμο ή έξω από το Soda παιδιά να χτυπιούνται κάτω από το ecstasy. 
Δεν φοβάσαι;
Όχι να φοβηθώ τι; Δεν θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο. Δούλευα αποθηκάριος, πρωί δεν υπάρχει πιο βαρετή δουλειά

Τι κάνεις μέσα στο ταξί για να περάσει η ώρα όταν δεν έχεις κούρσα;
Βιβλία μουσική twitter
Είσαι γκέι είσαι  bear ταξιτζής και πολλά άλλα φυσικά.. Όλα αυτά συνθέτουν πολλές ταυτότητες και κουτάκια σε ενοχλούν;
Τα κουτάκια και οι ταυτότητες είναι λάθος. Κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι και να κάνει τα πάντα. Να έχει πολλά ενδιαφέροντα και να κάνει πολλά πράγματα. Δεν νιώθω καλά μέσα στις ταυτότητες. Βασικά εμένα δεν με περιορίζουν εγώ γραμμένες της έχω, περιορίζουν άλλα παιδιά.
Της δέχεσαι δηλαδή;
Της ανέχομαι γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Αν μου πει ο άλλος είσαι bear ε θα του πω ότι είμαι τι να πω ότι δεν είμαι; Αν στο μυαλό του αυτό που βλέπει είναι bear δεν θα του το χαλάσω.
Και τι είναι bear τελικά;
Δημιουργήθηκε ως αντίθεση στο γυμνασμένο ωραίο κορμί που ήταν η εικόνα του γκέι την δεκαετία του 80. Άρα bear είναι αυτός που θα ντυθεί όπως γουστάρει δεν θα κοιτάξει το τελευταίο περιοδικό της Vogue για να ντυθεί δεν θα τρέχει στο γυμναστήριο για κοιλιακούς θα ντυθεί χαλαρά θα βγει έξω χαλαρά, δεν θα κοιτάξει τον άλλον πως είναι εμφανισιακά για να κάνει σεξ. Η πιο εύκολη εικόνα ήταν ένας χοντρός εύσωμος άντρας με τρίχες και αυτό είπανε ότι είναι το αντίθετο του γκέι προτύπου και το ονομάσανε bear. Δυστυχώς το έχουμε καταστρέψει δημιουργώντας ταυτότητες για το ίδιο το bear ,έχουμε φτάσει να το κατηγοριοποιούμε με ταμπέλες. Έχει  γίνει mainstream αυτή την στιγμή.
Άρα έγινε ότι κατηγορούσε ;
Όταν στην Ισπανία γίνετε ένα event με πάρτυ με χορό με σεξ για 7 ημέρες δεν είναι από μόνο του mainstream;
Στην Ελλάδα την γκέι σκηνή πως την βλέπεις;
Δεν υπάρχει γκέι σκηνή στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει γκέι κουλτούρα στην Ελλάδα. Αν βάλουμε κάτω τις κουλτούρες η Αμερική έχει μια κουλτούρα από το 1920 μια Marlen Ντιτρίχ μια Τζουντι Γκάρλαντ και φτάσανε  να έχουν την Lady Gaga. Στην Ελλάδα ποιες είναι οι gay icons πέρα από μια Μαρινέλλα και μια Βίσση; Δεν έχουμε κουλτούρα γιατί δεν έχουμε ιστορία. Το γκέι κοινό απελευθερώθηκε το 80 και έπρεπε να μάθει σε μικρό χρονικό διάστημα ότι η Αμερική έζησε 50 χρόνια και να το αντιγράψει. Δεν προσπαθούμε να φτιάξουμε μια δική μας κουλτούρα να δούμε τι μας αρέσει πραγματικά δυστυχώς μείναμε σε μια Βίσση και μια Βανδή και δημιουργούμε μια κουλτούρα με γνώμονα τι αρέσει σε έναν Αμερικάνο. Και με εκνευρίζει ότι δεν σεβόμαστε την κουλτούρα άλλων λαών και την ιστορία μας. Γ αυτόν  που είναι 18ετών  είναι δεδομένο ότι είναι γκέι. Για έναν 40 δεν ήταν έτσι τον κυνηγούσανε ,τον πηγαίνανε μέσα τον χτυπάγανε. Πρέπει οι νέοι  να μάθουν  τι έχει συμβεί πριν από αυτούς. Το να βγαίνεις σε κάθε μαγαζί κάθε βράδυ να πίνεις το κώλο σου και να παίρνεις όποιον να ναι δεν σε κάνει γκέι. Τα περιοδικά και οι ιστοσελίδες πάνε να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν αλλά μέχρι εκεί. Τα μαγαζιά απλά αντιγράφουν το ένα το άλλο. Τρία μαγαζιά να γυρίσω σε όλα θα ακούσω Madonna δεν θα ακούσω κάτι καινούργιο κάτι διαφορετικό και το μαγαζί θα κλείσει με Βανδή με Βίσση. Τα θεματικά πάρτυ θα ήταν καλή επιλογή. Τις καθημερινές που μπορεί να μην πηγαίνει και τόσο καλά ένα μαγαζί μπορεί  να αποκτήσει ένα διαφορετικό κοινό έναν διαφορετικό κόσμο με ένα άλλο είδος μουσικής. Όπως θα ξέρεις και εσύ το κακό μ αυτά τα πάρτυ είναι ότι κάνουν καιρό να μαζέψουν κόσμο. Επίσης στην Αθήνα το λάθος είναι ότι δίνουμε βάση όχι στο πάρτυ αλλά σ αυτόν που παίζει. Ο dj προβάλλεται και όχι το θέμα. Οκ δεν είσαι και ο Tiesto για να πουλήσεις το πάρτυ με το όνομα σου. Ο κόσμος πρέπει να έρχεται για την μουσική όχι γ αυτόν που παίζει.

Για πες μου πως βλέπεις την bear σκηνή.
Θα ήταν καλό να συνεργαστούνε όλοι. Στην Μαδρίτη που πήγα έμαθα ότι υπήρχαν δυο ξεχωριστά bear event τα οποία όμως συνεργαζόντουσαν με κάποιο αόρατο τρόπο. Εδώ στην Ελλάδα είχαμε δύο event με διαφορά λίγων εβδομάδων και τα event θα μπορούσαν να συνεργαστούν έστω και σαν ξεχωριστά event. Και μυαλά υπάρχουν και άνθρωποι και πράγματα μπορούν να γίνουν. Θέλει περισσότερη συνεργασία.
Και γιατί ενώ όλοι παραπονιόμαστε για την ποιότητα ζωής μας  τελικά δεν την αλλάζουμε. Όλος ο κόσμος βλέπει Ράδιο Αρβύλα και Λαζόπουλο και θέλει να αντιδράσει να αλλάξει αλλά τελικά δεν κάνει τίποτα.
. Ο Έλληνας δεν θα κατηγορήσει ποτέ τον εαυτό του. Ο Λαζόπουλος δεν κράζει τον άνθρωπο κράζει την εξουσία και ή αν βρει κάποιο θύμα, γιατί η Μπεζαντάκου ας πούμε είναι θύμα αυτό το μυαλό έχει μ αυτό σκέφτεται σου λέει θα βγάλω λεφτά με ανοιχτά τα πόδια.
Σου  έχουν φερθεί ρατσιστικά βίαια επειδή είσαι χοντρός η επειδή είσαι γκεί;
Σαν γκέι έχω φάει γιούχα στο umatig γιατί φιλιόμουνα, έχω χάσει δουλειά λόγο πάχους  σαν σερβιτόρος με την δικαιολογία ότι δεν θα μπορώ να κινηθώ.
Σ ενοχλεί να σε απορρίπτουν για το πάχος;
Τους λυπάμαι αν το κάνουν. Αν  κάποιος με βλέπει ρατσιστικά δεν τα έχει καλά με τον εαυτό του. Δεν θα μπω στην λούπα γιατί με βλέπει έτσι. Έχουν φτιάξει έναν μικρόκοσμο ο οποίος για μένα είναι μικρός. Αν δεν με γουστάρει για το σώμα μου δεν τον γουστάρω και εγώ γιατί είναι χαζός. Εγώ τώρα ας πούμε θέλω να χάσω κιλά από άποψη υγείας. Ότι είμαι χοντρός είμαι και το ξέρω και είμαι μια χαρά μ αυτό. Ότι θα χάσω κιλά δεν θα το κάνω γιατί μου το λέει η κοινωνία αλλά επειδή το λέει το σώμα μου το φωνάζει Γιώργο μαζέψου.
Είσαι και dj κάνεις κάτι παίζει κάπου;
Κάτι ετοιμάζω για την Θεσσαλονίκη είναι ακόμα έκπληξη.
Μουσικά σε τι επίπεδο είμαστε ως χώρα;
Αν πάρουμε τα playlist είμαστε πολύ πίσω αν ρωτήσεις τον κόσμο πραγματικά τι ακούει τότε είναι καλύτερα τα πράγματα. Στην Ελλάδα το κακό είναι ότι δεν έχουμε σωστές πηγές πληροφορίες. Τα ραδιόφωνα και η τηλεόραση παίζουν ότι χειρότερο υπάρχει.
Πες μας καλές πηγές πληροφόρησης
pitchfork.com(rock/alternative)
popjustice.com (pop)
tvline.com (us tv)
variety.com(us pop culture)
perezhilton.com (καφρος)

Αξέχαστες συναυλίες
 Bjork στο  Λυκαβηττό το 96 blur.placebo/mercury rev rockwave άγιο Κοσμά το 98
death in vegas Ροδον κάπου το 2000,nine inch nails πέρυσι στο Βύρωνα και pulp φέτος
Το τοπ 5 μουσικά αυτή την στιγμή
τοπ 5 μουσικη τωρα

rihanna ft calvin harris- we found love
justice - civilazation
florence and the machine - what the water gave me
nero - promises
lady gaga - you and i

all time top 5

blur
pulp
smashing pumpkins
joy division
nine inch nails
Σ αρέσει ε;
Η Lady Gaga κατάφερε να είναι ο David Βowie της εποχής.  Ξέρεις  κάτι για την Gaga όχι δεν ξέρεις. Είναι ποπ φιγούρα ένα τεράστιο μίξερ που έχει τα πάντα Μαντόνα Τζάκσον και το  γουστάρεις. Είναι performer καθαρός καλλιτέχνης ούτε με ποιον πηδήχτηκε, με ποιον θα κάνει παιδί δεν υπάρχουν αυτά. Δεν σε ενδιαφέρει αυτό αλλά οι περσόνες οι σχιζοφρένιες στο μυαλό της. Κάνει τα πάντα για να διασκεδάσεις. Δεν θα ασχοληθείς ποτέ με την ζωή της
Εκτός από την μουσική  σου αρέσουν τα κόμικς γιατί;
 Μ άρεσαν από μικρός έκλεβα λεφτά από την μάνα μου για να πάρω Spider man. Μ αρέσει η φαντασία των ιστοριών ότι τα κόμικς  είναι κάτι ενδιάμεσο από το βιβλίο και την  ταινία. Ένα κόμικς είναι σαν φωτογραφίες από μια ταινία. Ότι από ένας απλός άνθρωπος γίνεσαι υπερήρωας.
Γράφεις κόμικς;
Όλοι κάτι γράφουν έτσι και εγώ έχω γράψει και κόμικς και μυθιστόρημα αλλά ντρέπεσαι να το πάς παραπέρα να το δώσεις να το διαβάσουνε.
Την δημιουργικότητα σου στην γραφή όμως την εκτονώνεις στο μπλοκ σου που λέγετε Βαρεμένα ημερολόγια( http://varemenahmerologia.blogspot.com).Γιατί έκανες μπλοκ; 
Το άνοιξα τότε που όλοι το κάνανε και ήταν ένας καλός τρόπος να γράφεις πράγματα και να παίρνεις κριτικές γ αυτά που γράφεις ο πιο εύκολος τρόπος να σε διαβάσουν. Και επειδή δε με θεωρώ και τον πιο φυσιολογικό άνθρωπο γ αυτό και το ονόμασα έτσι .
Βρέθηκες στο madtv να λες τα twits και μας έκανες να κολλήσουμε λίγο με το twitter
Στο twitter μπήκα το 2009 επειδή ήθελα να δω κάποια βραβεία που θα τα ανακοινώνανε τότε μέσο twitter και άνοιξα λογαριασμό και μετά πήρε ένα μεγάλο διάστημα για να ασχοληθώ ως που μπήκα για τα καλά στο κόσμο του στον οποίο πλέον βρίσκεις τα πάντα μέσα  σε 140 χαρακτήρες.
Και η ενότητα R.I.P ΒΙΣΣΗ γιατί;
Γιατί μισώ την Βίσση όλοι μισούμε κάποιον η κάτι θανάσιμα. Όλοι λυσσάνε ότι έχει φωνή ταλέντο και εγώ δεν βλέπω τίποτα παραπάνω από μια πενηντάρα που συμπεριφέρεται σαν εικοσάρα τραγουδώντας τραγούδια που δεν έπρεπε να τραγουδάει χωρίς να υπάρχει καμιά σοβαρότητα. Όταν έχεις τέτοιο κοινό πίσω σου , τέτοια δύναμη θα πρέπει να κάνει η Βίσση καινούργια πράγματα και όχι αυτά που τραγουδάει σαράντα χρόνια να τα λέει και σήμερα για νυχάκια και σουσάμια.

Έχεις σχέση
Ναι και είμαι υπέρ της σχέσης και του συμβολαίου συμβίωσης αλλά είμαι κατά του γάμου. Άλλο εξασφάλιση δικαιωμάτων άλλο γάμος
Από τη ζωή σου είσαι ικανοποιημένος τι θα θελες ακόμα να κάνεις;
Να γίνω κάτι πίσω από τις κάμερες σενάριο σκηνοθέτης κάτι τέτοιο.
Τελικά πέρασες το ΚΤΕΟ
(Γέλια) Ναι 


(Πρώτη δημοσίευση περιοδικό fagazine)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου